15. March 2021

Dance To Your Own Rhythm

Dance To Your Own Rhythm

Slår man ordet ”dans” op i ordbogen står der: "bevægelse af ­kroppen, uden andet fysisk formål end selve bevægelsen". Mange kan sikkert nikke genkendende til, at dans giver særlig plads til at lytte til kroppens sanselighed? Dans består typisk af udvalgte sekvenser af naturlig, menneskelig bevægelse, og det er for de fleste svært ikke at danse, vippe lidt med fødderne eller vugge fra side til side, når vi hører et stykke rytmisk musik.

Er du vild med hiphop, house, salsa eller swing? Har du prøvet tango, zumba, groove eller ballet? I de seneste år er interessen for dans vokset. Vi danser på uddannelser, festivaler, danseskoler og i fitnesscentrene. Dans er for børn, unge, voksne og ældre. Alle kan danse! Og mange oplever, at dans skaber flow og frihedsfølelse i kroppen, fællesskab og glæde, fordi dansen åbner op for kroppens naturlige bevægelsesglæde.

 

Dans er fascinerende – særligt fordi alle kan danse, og at danse gør os i godt humør. Dans kan bygge bro mellem mennesker, fordi dansen både er universel, eksistentiel, kulturel og personlig. Det fantastiske ved dans er, at den hele tiden forandrer og udvikler sig, fordi dans kan rejse gennem tidsperioder og over landegrænser. Det er ikke usandsynligt at salsa, som stammer fra Cuba, tango fra Argentina eller den rå hiphop genre fra gadekulturer i New York pludselig bliver populær i et helt andet land, fordi dansen er forbundet med den kultur og det samfund vi lever i.

Når man danser, kan man være til stede i nuet, sammen med andre – også uden at tale sammen. Sproget går gennem kroppen når vi danser, mens smilet og latteren forbinder mennesker og gør os glade. Det er ikke dansen alene, der gør os i godt humør, det er også musikken, som vi danser til. Musik kan vække glæde i både krop og sind og sende os ind i en euforisk tilstand af lykke.

Dans er tilgængeligt for alle mennesker og det er aldrig for sent at begynde at danse, uanset hvilken krop eller alder, du har! Kroppen er designet til at opleve nydelse og glæde når vi bevæger os. Når vi danser passer vi på kroppen, fordi vi både træner bevægelighed, balance, styrke, kondition og koordination. Det kan føles, som om man er på usikker grund, men det er lige præcis denne uforudsigelighed, leg og spontanitet, som er med til at åbne op for dansens glæde, flow og frihedsfølelse 💃🏼

Vores mål er at skabe så komfortabelt træningstøj, at du er super omstillingsparat og klar til at hoppe fra kontorstolen og ud på stuegulvet, for at bevæge dig, uden at skulle klæde om. Anna High Neck Sportsbra er behagelig at have på og går højt op i halsen. Den giver en low-medium support og kan sagtens bruges som hverdags-bh. Emma Long Sleeve er den perfekte hverdagstrøje, som du kan style med alle vores tights og skabe et fedt look med en af vores sweatshirts ud over.