22. December 2021

Ease Into It

Ease Into It

På denne side af jul begynder vi for alvor at kigge ind i et nyt år, og traditionen tro sætter mange af os nye mål, vi skal nå. Bag de nye mål ligger der ofte et højt ambitionsniveau. Og ambition er fedt, helt sikkert! Men lad os indse, at vi måske er for ambitiøse til tider. I stedet for at finde en bæredygtig vej til en god rutine har vi en tendens til at rykke virkelig hurtigt fra start og sætte barren (for) højt. Derfor vil vi, hos EYDA, gerne opfordre dig til at “ease into” dine nye mål.

I år udgiver vi en ny kollektion, sammen med udtrykket “Ease Into It”. Bag udtrykket ‘Ease into’(something) ligger betydningen; at blive nænsomt introduceret til en ny situation. Vi har lavet et kort video interview med Trine Sørensen (@trine.sen) og Cecilie Andreasen (@cecilieandreasens), der snakker lidt om at “ease into” nye ting, deres oplevelser med nytårsforsætter, og hvordan de vil opbygge en god rutine, som giver mening for dem.

“At gøre noget for mig”

Ligesom jeg – og måske også du – før har oplevet, anerkender Trine og Cecilie, at det kan være ret svært at holde ved nytårsforsætter. De adresserer, at det efterhånden kan være noget vi gør mere af forpligtigelse end lyst. Vi har en tendens til at starte på level 110% i stedet for at sætte barren lavere og lave milepæle undervejs, så vejen til succes bliver kortere, og det bliver nemmere at holde ved vores lyst og motivation til at arbejde imod vores nytårsforsætter.

Trine har besluttet sig for at vende sine nytårsforsætter om, og om det siger hun : “Kan jeg gøre noget for mig selv? For mig var det ‘okay, jeg skal have 8 timers søvn hver dag’. ‘Jeg skal lave en hudpleje rutine eller noget’. Noget for mig. For det var faktisk meget nemmere”. Cecilie forsætter “Jeg tror, man skal gøre det simpelt; gør noget for dig selv, og ikke fordi alle andre gør det”.

“Find noget der er bæredygtigt for dig”

Hvis januar er måneden, hvor du gerne vil starte på en ny slags motion, så husk, det hele starter med dig. Motion, og det at være aktiv generelt, er forskelligt fra person til person, og det samme er bæredygtige rutiner. Dine venners rutiner passer måske ikke til dig, og den anden vej rundt. Så, start med at sætte små mål, og find din vej mod det, der passer ind i din dagligdag. Din mulighed for succes er meget højere, hvis du sætter barren lavere.

Så det vi bare gerne vil opfordre dig til, er: Ease into it - om det er et mål om at være mere aktiv, et nyt job, at ændre en vane eller generelt bare at starte med noget nyt. Og husk på, at du behøver ikke nødvendigvis starte på noget nyt, bare fordi kalenderen siger 1. januar. Bare gør det, der føles rigtigt for dig.

Godt nytår!

Katja, Marketing Koordinator hos EYDA

Ps. Jeg har også startet mange ting for intenst! Måske skulle det være mit nytårsforsæt at prøve et nyt mindset; ‘bare ease into it’ ;-)