Få mere tid til træning

Vi kender nok alle at have perioder i vores liv, hvor det kan være svært at finde tid til træning. 

Og når vi har travlt, er det ofte motion vi vælger at nedprioritere. Af egen erfaring vil jeg dog slå et slag for også at få brugt kroppen alligevel. For mit vedkommende fungerer træning som et afbræk for hovedet, der giver fornyet energi og et boost til mit humør. Noget der uden tvivl kan gøre det nemmere, at komme igennem perioder med fart på.

Træn på 30 minutter

Bøvler du stadig med at finde tid til træning, så overvej om du behøver at bruge 60 minutter + på en træning. Mindre kan også gøre det. Og lidt har også sin ret. De fleste kan klemme 30 minutters træning ind hist eller her. Hop i løbeskoene, eller lav øvelser med kropsvægt.

Drop telefonen

Der hersker ingen tvivl om, at telefoner sluger store mængder af vores tid. Ved at begrænse din skærmtid, kan du frigøre tid til flere af de ting som du hellere vil bruge din tid på. Fx træning.
Telefonen kan også være en tidsrøver når du står i træningscenteret. Vil du nå mere træning på kortere tid, kan du sætte din telefon på flight mode, så undgår du forstyrrende notifikationer eller at du mellem øvelserne sidder og scroller igennem dit instagram feed.

Lav en træningsaftale med en veninde

Man kan snildt kombinere en aftale med en veninde, med en tur i træningscenteret. Så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk? I skal selvfølgelig huske at træne, selvom i har en masse at snakke om. Udover at det er hyggeligt med en trænings buddy, kan det også være nemmere at presse sig selv til et par gentagelser mere, eller lidt tungere vægte når man har en veninde med.
Afslut eventuelt træningen med en god frokost.

Spring rengøringen over

Selvom det selvfølgelig er rart med et rent hjem, så kan det altså være helt okay at springe støvsugningen eller vasketøjet over, og i stedet få noget motion ind på kontoen. Mon ikke sidstnævnet bidrager med det bedste humør, og måske endda ekstra energi til også at klare rengøringen.

Tøm køleskabet

Spar tid på indkøb og madlavning og få i stedet tømt køleskabet. Det bliver muligvis ikke gourmet til aftensmad, men der er vist ingen der har taget skade af en simpel sammenkogt ret, eller en gang spejlæg til aftensmad. Måske det kan frigive en ekstra time til en løbetur, eller en tur i træningscenteret.

@mettelyngholm

29. september 2019 — Mette Lyngholm