27. February 2021

When running is more than just running

When running is more than just running

Frisk luft og bevægelse

Har du tænkt på, at man ikke behøver at løbe efter tid, antal kilometer eller efter pace? Hvad med bare at løbe for at opleve byen du bor i? Se områder du ikke har set før? Når du løber med et aktivitetsur kan du let blive presset af enten puls, fart eller distance - hvorimod løbeture uden et ur kan noget helt andet. Følelsen af at gå i et med omgivelserne og nyde at fokus handler om, at have en løbetur i et tempo, der er rart for kroppen. Nogle dage kan det være en lille kort tur, andre dage en lang og langsom tur, mens det også kan være lynhurtige, korte intervaller. Vi elsker blandingen heraf, og lader ofte dagsløbeformen diktere. Vi oplever ofte at løb giver os et positivt mind-set, og fylder os med energi.

Vi kender også de dage, efter en lang, inaktiv arbejdsdag, hvor overskuddet er nærmest ikke eksisterende. Har I nogensinde tænkt over forskellen på at være mentalt træt i hovedet og at være fysisk træt i kroppen? Vi oplever ofte, at det vi har allermest brug for efter sådan en dag er frisk luft til hovedet, samt bevægelse til kroppen.

 

Lav en træningsaftale

Hvis du gerne vil have succes med at løbe, kan det være en hjælp at lave løbeaftaler. Enten mig dig selv eller med veninder. Skriv det gerne i kalenderen, så løbeturen tæller lige så meget, som en hvilken som helst anden aftale, du ikke ville aflyse.

Det er sjovt at lave noget aktivt sammen, og derfor sætter vi stor pris på at løbe med vores veninder. Start løbeturen i et tempo, hvor I kan have korte samtaler - og sæt evt. tempoet op, når I er ved at være hjemme. Det er sjovt at lave en lille fartleg med distancen mellem lygtepælene på den sidste kilometer. I kan også stoppe undervejs og lave små øvelser, som Air Squats, Push Ups eller Lunges. At løbe med sine veninder giver både venindetid og bevægelse: win-win, hvis du spørger os.

 

Motivation

Tænker du nogensinde over, hvor heldig du er? At du kan løbe og bevæge dig? Det er der mange mennesker, som ikke kan. Følelsen af at vide, at du gør noget godt for dig selv og din krop kan føles som en slags forkælelse for sjælen.

Vi motiveres og drives af forskellige parametre og derfor kan det også være en god idé at finde ud af, hvad der motiverer DIG. Er det at få alene-tid? Er det en pause fra hverdagen? Er det frisk luft? Er det tid med veninderne? Er det fællesskabsfølelsen i en løbeklub? Er det at lytte til din yndlingsplayliste? Det kan også være, at du motiveres af belønning? Belønningen kunne være at shoppe nye løbetights, en løbejakke eller nye løbesko.

 

Sæt barren lavt

Vi sætter en stor ære i at minde os selv om, at alt tæller. 2 km vil altid være bedre end de 10 km, der giver dig evigt dårlig samvittighed, fordi du aldrig får løbet dem. Sæt ambitionsniveauet ned og arbejd med små og overkommelige mål. Bare det at komme i tøjet og løbeskoene og stå ude på gaden er en succes i sig selv. Sig til dig selv, at du altid kan vende om og løbe hjem igen, hvis du fortryder - men vi lover dig, at 9/10 gange løber du længere end til den første lygtepæl.

 

Hvad skal du løbe i?

Vores ultimative løbeoutfit er Helene Running Comp. Tights, med kompression, lommer og justerbar elastik i taljen, så de bliver siddende, hvor de skal under hele din løbetur. Det er vigtigt at have en sports-bh, der yder nok støtte til din barm - og det gør Nina High Support Sports Bra, som har justerbar lukning på ryggen. Hannah Tee bruger vi som inderste lag lige nu, med en Linnea Recycled Running Shirt udover. Som sidste lag bruger vi Harper Running Jacket, som har både reflekser og lomme til telefonen.