Ansvarlighed

Hos EYDA er vi bevidste om vores ansvar, når det kommer til produktion, arbejdsforhold og den grønne omstilling. 

EYDAs footprint

Slidstærke produkter er vejen frem for en grønnere tøjbranche. Vi skal bruge vores tøj længere. Derfor går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. EYDA-produkter er udviklet og produceret til at skulle bruges meget og holde længe. Det mest holdbare produkt er, i vores øjne, det grønneste produkt.

Produktion og arbejdsforhold

Den ene af vores stiftere har boet i Kina i en årrække. I forbindelse med hans ophold har han fundet stabile leverandører med gode arbejdsforhold og samme holdning til kvalitet, som vi selv har. Vi er altså tætte på produktionen, fordi vi har opnået særligt tætte relationer med leverandørerne.

Når vi skal finde nye leverandører i fremtiden, sætter vi naturligvis også store krav til ordentlige arbejdsforhold – herunder BSCI-godkendelse. Samtidig besøger vi alle leverandører så ofte som muligt for ved selvsyn at kunne verificere de aftaler, vi har indgået med dem. 

Generelt har vi stort fokus på, at der ikke ophober sig store restlagre af overskudstøj, som skal destrueres eller på anden vis afskaffes. Det betyder, at producerede enheder skal være lig solgte enheder. Vi opnår dette ved ikke alene at fokusere på mode og trends, men i stedet på gode kerneprodukter med lang modemæssig holdbarhed.

De store og små tiltag

Vi fokuserer på det lange og seje træk, når det kommer til grøn omstilling. Vi investerer i rådgivning med henblik på at opkvalificere organisationen, så vi kan arbejde effektivt med at blive en grønnere virksomhed hele vejen igennem vores forsyningskæde. På den måde får vi det bedste udgangspunkt for at mindske vores aftryk. 

Vi sætter samtidig en ære i de mindre tiltag, som, vi ved, gør en forskel i det store billede; affaldssortering, fravalg af hangtags på vores produkter, zip-lock poser, forsendelsesposer med dobbeltlukning og faciliteter, der motiverer til en grøn omstilling. Vores zip-lock poser er lavet, så de kan bruges igen og igen, og samtidig er de bionedbrydelige. Vores forsendelsesposer er lavet i 100 % genbrugsplast og med dobbeltlukning, så kunder kan genbruge dem til returforsendelser.