Ansvarlighed

For EYDA hænger ansvar og bæredygtighed tæt sammen. Vi ved godt, at man som producent aldrig kan kalde sig selv eller sine produkter 100% bæredygtige, men ikke desto mindre betyder bæredygtighed meget for os, og vi er fast besluttede på at påtage os vores ansvar.

EYDAs footprint

Vi tror på, at slidstærke produkter er vejen frem. Vi skal bruge vores tøj i længere tid, og netop derfor går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vores produkter er udviklet og produceret med henblik på at skulle bruges meget og holde længe. 

Generelt har vi stort fokus på, at der ikke ophober sig store restlagre af overskudstøj, som skal destrueres eller på anden vis afskaffes. Det betyder, at producerede enheder skal være lig solgte enheder. Vi opnår dette ved ikke alene at fokusere på mode og trends, men også på at have gode kerneprodukter med lang modemæssig holdbarhed i sortimentet. 

Produktion og arbejdsforhold

Den ene af vores stiftere har boet i Kina i en årrække. I forbindelse med hans ophold har han fundet stabile leverandører, som har samme holdning til kvalitet, som vi selv har. Vi har formået at opnå særligt tætte relationer med leverandørerne, og på den måde er vi tætte på produktionen. 

Alle vores leverandører skal være BSCI-auditerede, hvilket betyder, at sociale forhold bliver sat under lup. Det gælder f.eks. arbejdsforhold, løn, diskrimination osv. I den forbindelse anerkender vi selvfølgelig, at traceability i leverandørkæden

er enormt vigtigt. Vi har derfor kortlagt vores direkte leverandører (Tier 1), som desuden alle har underskrevet vores politikker om børnearbejde, antikorruption, kemikalier samt vores Code of Conduct. 

Vi har også lavet tiltag i forhold til vores produkter. Det inkluderer en fiber mapping, således vi kan se, hvordan vi kan optimere vores designs. Derudover er vores produkter behandlet med en C0 imprægnering, som er fri for flourstoffer (PFAS).

Når vi skal finde nye leverandører, sætter vi naturligvis de samme store krav, som vi stiller til vores nuværende leverandører. 

Alle tiltag er vigtige

Vi fokuserer på det lange og seje træk. Vi investerer i rådgivning med henblik på at opkvalificere organisationen, så vi kan arbejde effektivt med at påtage os mere ansvar som virksomhed hele vejen gennem vores forsyningskæde.   

Udover de større tiltag som krav om BSCI-auditerede leverandører, fiber mapping og traceability i leverandørkæden, sætter vi også en ære i de mindre tiltag, som gør en forskel i det store billede. Det gælder for eksempel affaldssortering samt zip-lock poser og forsendelsesposer i 100% genbrugsplast. Vi opfordrer vores kunder til at genbruge zip-lock poserne, og forsendelsesposerne har dobbeltlukning, så de kan genbruges til returforsendelser.   

Det var bare et udsnit af vores hidtidige arbejde med bæredygtighed – og vi arbejder selvfølgelig videre.