Sommerens must haves: Få designeres stylingtips

I det lyse designlokale, omgivet af stofprøver og designkladder, finder vi Mette Merrild Johannesen, som er designer og produktansvarlig hos EYDA. Med målebåndet om halsen og fingrene begravet i den nye kollektion, sidder hun helt fordybet, da vi må forstyrre hende. Hun har nemlig lovet os at dele ud af sine bedste stylingtips til sommeren. Så vi sætter os ned til en snak om sommerens DO’s and DON’Ts, så vi kan blive klædt bedst muligt på til den nye sæson, og dem vil vi selvfølgelig gerne dele med dig:


Hvad er sommerens største trend? 

Farver. Farver er en trend, som vi virkelig vil se meget af - både i træningslokalet og i modebilledet til sommer. Især styles i de mættede farver, der har noget ‘kraft’ og ‘pang’ er must haves, der skal være i garderoben i den nye sæson. 

Sommeren 2023 giver virkelig plads til at være modig;. Vi kan lege med farverne, og der må gerne være 2-3 forskellige farver i et outfit.


Hvordan skal vi sammensætte farverne?

I virkeligheden behøver vi ikke tænke så meget over, hvordan vi sammensætter farverne. Du kan både køre fuld skrald på farver og bruge colorblocking i din styling uden at tænke så meget over, hvilke farver du sætter mod hinanden. Men du kan også sagtens vælge et hvidt, beige eller gråt outfit, hvor der bare er én farve, der ‘popper’. Så mit bedste råd er nok at sammensætte farverne, så de passer til din personlighed og dit humør.

Hvad er sommerens must haves?

Udover mere mod i valg af farver og farvesammensætninger, vil vi også se mere mod i styling; vi må gerne vise hud - og det er uanset, hvilken krop vi har! Crop tops, cutouts og stramme shorts vil jeg helt sikkert sige er must haves i denne sæson. Og så er en oversize blazer rigtig svær at undvære også.


Hvordan kan man style sit træningsoutfit op og ned?

Du kan style dit træningstøj med elementer fra din hverdagsgarderobe. For eksempel kan en oversized zip-hoodie gøre dit outfit mere relaxed, mens en blazer kan forvandle dit træningsoutfit til et gå-i-byen-outfit på et splitsekund. For eksempel ville jeg elske at style Cindy Sports Bra i Sunflower under en blazer, eller et par shorts i Teal sammen med en grå oversized zip-hoodie.


Én ting fra den nye kollektion, du ikke kan leve uden?

En farvet sports-bh. Det er en nem måde at få farve i sit outfit på, og så kan jeg selv bestemme, hvor stor en del af mit outfit, den skal være. Jeg ville kunne sætte den sammen med en hvid top for lidt mindre farve, eller under en åben blazer, hvis jeg er mere legesyg den dag.


Én ting til din sommergarderobe, du må eje i år?

Et par farverige sko, for så er jeg sikret det farverige element. Jeg skal helt sikkert have mig et par Havaianas med meget farve på, for dem kan jeg både bruge til et sporty outfit eller sammen med en sommerkjole. Farven har jeg ikke bestemt mig for endnu.


Designerens ‘DO’
: Der skal være mindst ét farverigt element i dit outfit. Der er plads til at være modig og legesyg.


Designerens ‘DON’T’:
Slet ingen farve. Det er slut med helt beige outfits.